Ukupna cena:

Čitanka 8. - udžbenik za osmi razred osnovne škole

 • Čitanka 8. - udžbenik za osmi razred osnovne škole
9.90 EUR
10.89 USD
990.00 RSD

 

Napomena:
 • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
 • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
  Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
  Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
  Product name: Čitanka 8. - udžbenik za osmi razred osnovne škole

  Sadržaj Čitanke 8 podeljen je na četiri tematske celine. Svaka celina počinje uvodnom stranom s najavom sadržaja koji će se obrađivati. Na kraju svake tematske celine data je pregledno organizovana sistematizacija gradiva. U okviru obrade teksta izdvojeni su i posebnim ikoničkim znacima označeni sledeći strukturni elementi: uvodna misao, razgovor o delu, domaći zadatak, književni pojmovi, rečnik nepoznatih reči, ključni pojmovi, istorijski podaci, biografija pisca, izvodi iz književne kritike. Osim obaveznih dela za obradu, čitanka sadrži i dopunski izbor lektire, koji dopušta nastavniku i učeniku veću kreativnost u dostizanju ishoda. Analiza tekstova sastoji se od pitanja koja podstiču razgovor o delu i zadataka za iskazivanje ličnog stava prema životnim pitanjima koje pokreće određeno delo. Pitanja, nalozi i zadaci logički su povezani sa sadržajem i upućuju učenike na različite kognitivne aktivnosti i podstiču ih na stvaralačko mišljenje i istraživanje. Metodička aparatura autora prilagođena je nastavi u kojoj se usvajaju odgovarajuća funkcionalna znanja. Na kraju čitanke nalazi se deo namenjen kulturi čitanja i pisanja (pravila za izražajno čitanje i recitovanje i pravila za dobro pisanje sastava).

  Autor: Simeon Marinković, Slavica Marković
  Ilustrator:

  Format: 20,8 x 26 cm
  Broj strana: 184 str.
  Povez: meki povez, pun kolor
  Pismo: ćirilica

  Artikal još nije ocenjen

  Nema komentara

  Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


  ×
  Caption