Ukupna cena:

Plavi duks sa kapuljačom "Car Dušan Silni"

 • Plavi duks sa kapuljačom
 • Plavi duks sa kapuljačom
24.90 EUR
27.39 USD
2,490.00 RSD

Ovaj artikal je trenutno rasprodat

 

Napomena:
 • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
 • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
  Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
  Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
  Product name: Plavi duks sa kapuljačom "Car Dušan Silni"

  Plavi duks sa kapuljačom sa štampom preko skoro cele prednje strane na kojoj je fenomenalna ilustracija Cara Dušana Silnog. U pozadini je karta Dušanovog carstva (oko 1350. godine).

  Stefan Uroš IV Dušan Nemanjić, poznat i kao Stefan Dušan ili Dušan Silni, bio je srpski srednjovekovni kralj i prvi car srpske države. Dušan je bio među najmoćnijim vladarima ondašnje Evrope i najmoćniji vladar srpskog srednjeg veka.
  Dušan je sa vlasti zbacio svog oca Stefana Dečanskog. Značajno je proširio granice srpske države prema jugu, sve do Korintskog zaliva, iskoristivši unutrašnje nemire u Vizantiji. Po osvajanju velikih vizantijskih teritorija Stefan Dušan se proglasio za cara Srba i Romeja, srpsku crkvu je sa ranga arhiepiskopije uzdigao na rang patrijaršije, da bi ga prvi srpski patrijarh Joanikije krunisao.
  Poznat je i po donošenju Dušanovog zakonika, najznačajnijeg srpskog srednjovekovnog pravnog akta.

  Boja duksa: plava
  Materijal: 100% pamuk

  Artikal još nije ocenjen

  Nema komentara

  Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


  ×
  Caption