Ukupna cena:

Minđuše, ornament iz crkve Lazarice

 • Minđuše, ornament iz crkve Lazarice
 • Minđuše, ornament iz crkve Lazarice-1
 • Minđuše, ornament iz crkve Lazarice-2
 • Minđuše, ornament iz crkve Lazarice-3
 • Minđuše, ornament iz crkve Lazarice
 • 63.00 EUR
  69.30 USD
  6,300.00 RSD

   

  Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
   Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
   Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
   Product name: Minđuše, ornament iz crkve Lazarice

   Arhitektonski spomenici srednjevekovne srpske kulture i duhovnosti većinom su nastali u okvirima vizantijske umetnosti, ali ipak predstavljaju zasebnu celinu, zahvaljujući pre svega samostalnom istorijskom razvoju Srpske Pravoslavne Crkve i države. Ovaj nakit je umetnička interpretacija ukrasnih elemenata iz naših manastira.

   Ideja o kolekciji Motivi srednjevekovne Srbije nastala je posmatranjem crteža dekorativnih arhitektonskih elemenata koji ukrašavaju naše manastire. Odabrani elementi za izradu ovog nakita pripadaju nekolicini manastira i u izvornoj izvedbi su od kamena, bakra ili su naslikani na zidu.

   Svaki komad nakita je upakovan u originalnu kutijicu i ima dvojezično objašnjenje.

   Minđuše, ornament iz crkve Lazarice (Srbija, 14. vek).

   Materijal: posrebreni i patinirani cink
   Dimenzije: 6 x 3,2 cm

   Manastir Lazaricu, dvorsku crkvu u Kruševcu, podigao je 1377. godine Knez Lazar u moravskom stilu. Prozori, portali i rozete vešto su ukrašeni plitkim kamenim reljefima geometrijskih oblika. Ovaj nakit je inspirisan dekorativnim elementom sa oltarskog prozora.

   Artikal još nije ocenjen

   Nema komentara

   Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


   ×
   Caption