Ukupna cena:

Ambasador je ubijen u Stokholmu (DVD)

  • Ambasador je ubijen u Stokholmu (DVD)
3.99 EUR
4.39 USD
399.00 RSD

Ovaj artikal je trenutno rasprodat

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: Ambasador je ubijen u Stokholmu (DVD)

Kraj 60-ih i početak 70-ih godina donose političku krizu u komunističkim zemljama pogotovu u Jugoslaviji. SSSR vojno interveniše u Češkoj dok u Jugoslaviji republička rukovodstva, posebno u Hrvatskoj pripremaju ocepljenje. Ta politička i nacionalna kriza dovodi do povampirenja snova o NDH.

Ovaj dokumentarni film obrađuje oživljavanje terorističkih akcija ustaške emigracije početkom 70-ih godina. Kulminacija je bila ubistvo Jugoslovenskog ambasadora u Švedskoj Vladimira Rolovića. Atmosfera u kojoj su se odvijali teroristički akti i način na koji je izvršeno ubistvo, pokazivalo je ubeđenje ustaške emigracije da će u tim kriznim godinama obnoviti nezavisnu državu Hrvatsku.

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption