Ukupna cena:

SRPSKE SREDNJOVEKOVNE ZASTAVE - Nikola Giljen

  • SRPSKE SREDNJOVEKOVNE ZASTAVE - Nikola Giljen
12.54 EUR
13.80 USD
1,480.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: SRPSKE SREDNJOVEKOVNE ZASTAVE - Nikola Giljen
Importer: Dereta
Country of origin: SERBIA

Prilog istoriji srpske srednjovekovne veksilologije


Izuzetno malo prostora posvećeno je zastavama, pogotovo srednjovekovnim, u našoj naučnoj literaturi koja se bavi istorijom grafičkih komunikacija i primenjene grafike. U knjizi Srpske srednjovekovne zastave Nikole Gilјena ova tema prvi put je razmatrana na celovit i sveobuhvatan način. Autor u potpunosti obrađuje izgled i poreklo svih sedam srpskih srednjovekovnih zastava za koje sigurno znamo da su postojale (od kojih su samo tri sačuvane i u fizičkom, materijalnom obliku), ali se temelјno bavi i svim drugim srpskim zastavama toga doba, koje su nam poznate iz raznih domaćih i stranih srednjovekovnih izvora – pisanih, slikanih, materijalnih (novac, pečati, arhitektura i sl.)... U ovoj knjizi autor se opširno bavi ne samo zastavama s teritorije srednjovekovne Raške nego i onima s teritorija drugih srpskih srednjovekovnih zemalјa, Zete, Bosne, Hercegovine i Dubrovačke republike, kao i zastavama stranih vladara i država, na primer, Venecije i Ugarske, koje su isticane na teritorijama srpskih srednjovekovnih zemalјa kao zastave sizerena.

Ova knjiga Nikole Gilјena značajan je doprinos istraživanju srpske srednjovekovne heraldike i veksilologije kao disciplinâ u okviru srpske medijevalne grafičke komunikacije i primenjene grafike, te stoga može poslužiti i kao priručnik umetnicima iz raznih oblasti u budućim rekonstrukcijama srpskog srednjovekovnog veksilološkog nasleđa za potrebe umetničkih dela, kao i filmskih i televizijskih ostvarenja.

broj strana: 240
Povez: broš
Format: 155x235 mm
Pismo: ćirilica

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption