Ukupna cena:

NAJSTARIJI SRPSKI ĆIRILSKI NATPISI XI‐XV VEK - Brankica Čigoja

  • NAJSTARIJI SRPSKI ĆIRILSKI NATPISI XI‐XV VEK - Brankica Čigoja
14.78 EUR
16.26 USD
1,760.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: NAJSTARIJI SRPSKI ĆIRILSKI NATPISI XI‐XV VEK - Brankica Čigoja

Grafijske, ortografske i jezičke odlike najstarijih ćirilskih natpisa sa srpskohrvatskog jezičkog područja, zajedno sa našim najstarijim ćirilskim spomenicima pisanim na pergamentu (povelje, potpisi naših srednjovekovnih vladara i liturgijska dela), sačinjavaju deo celine korpusa ćirilskih spomenika pisanog novim jezičkim izrazom proisteklim iz staroslovenskog jezičkog izraza.
U određivanju značenja reči natpis može se poći od srpskoslovenske reči napisanije: „Srpskoslovensko napisanije ima šire značenje, te pored osnovnog natpisa predstavlja i sve ono što je napisano u smislu pisanog svedočanstva“
(Đorđe Trifunović).

Mreža pisarskih središta se u velikoj meri poklapa sa klesarskim središtima.Oni predstavljaju samo jednu skicu kojoj pripadaju natpisi obrađeni u ovoj knjizi za period od XI do XV veka.

pismo: Ćirilica
strana: 280
format: 180 x 250 mm
povez: Tvrd

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption