Ukupna cena:

КNEZ U SENCI ISTORIJE (ALEKSANDAR КARAĐORĐEVIĆ) - Nebojša Jovanović

  • КNEZ U SENCI ISTORIJE (ALEKSANDAR КARAĐORĐEVIĆ) - Nebojša Jovanović
20.33 EUR
22.36 USD
2,399.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: КNEZ U SENCI ISTORIJE (ALEKSANDAR КARAĐORĐEVIĆ) - Nebojša Jovanović
Importer: Narodno delo
Country of origin: SERBIA

Nebojša Jovanović, istoričar suveren na terenu nacionalne istorije 19. veka, pred nas stavlja biografiju kneza Aleksandra Кarađorđevića, Кarađorđevog sina, drugog od ukupno petorice vladara koje je dinastija Кarađorđević dala srpskom, odnosno (kasnije) i jugoslovenskom prestolu.

Donoseći nam detalje iz života ovog srpskog vladara i njegove porodice autor nas vodi kroz Beograd sredinom 19. veka i svet političkih ideja koji stvara jedno moderno društvo i državu, društvo koje prevazilazi orijentalne navike i uvodi Srbiju u najuži evropski krug zemalja, tada trostruko malobrojniji nego danas. Autor nam dočarava arhitekturu, modu, socijalne i kulturne prilike tadašnjeg Beograda, tehničke novitete, umetničke zaokrete i stvaranje državnih institucija koje postoje i danas.

I tada, kao i danas, Srbija traži svoje mesto pod suncem, balansirajući između interesa velikih sila. Galerija likova koju nam Nebojša Jovanović kao na filmu predstavlja, njihovi politički i ljudski sukobi, zavere i izdaje, izgledaju nam tako poznato, gotovo predvidivo.

Format: 13.5 x 20.5
Broj strana: 511
Povez: tvrd

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption