Ukupna cena:

ISTORIJA SRBIJE OD 19. DO 20. VEKA - Holm Zundhausen

  • ISTORIJA SRBIJE OD 19. DO 20. VEKA - Holm Zundhausen
20.87 EUR
22.95 USD
2,484.00 RSD

Ovaj artikal je trenutno rasprodat

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: ISTORIJA SRBIJE OD 19. DO 20. VEKA - Holm Zundhausen

Ova knjiga je sinteza autorovog višedecenijskog bavljenja srpskom istorijom. On je postavlja u širi kontekst istorijskih događaja, trudeći se da izbegne donošenje suda, ostavljajući čitaocu mogućnost da donese sopstveni zaključak. Zundhausen je pokušao da nam našu realnost predoči kao posmatrač spolja, rekavši da „onaj ko ovde očekuje jedan pledoaje za ili protiv Srba, taj mirne duše može odmah da odloži ovu knjigu. Čitanje ove knjige bi za njega bilo čisto gubljenje vremena. Ja sebe ne vidim ni u ulozi advokata, ni tužioca, a kamo li sudije... Pre vidim sebe kao kao veštaka ili istražitelja, kao nekoga ko obezbeđuje tragove i skuplja dokaze, ispituje i odmerava...“ Na čitaocu ostaje da vidi koliko je ovaj poznati nemački istoričar ostao (ne)pristrasan, koliko su njegova vrednovanja srpske istorije i istoriografije relevantna, a koliko odraz njegovih sopstvenih ideoloških i političkih pozicija. Upravo u takvom suočavanju i prepoznavanju drugog i leži prava intrigantnost istorijske nauke, njena stalna aktuelnost i retko dostignuta mogućnost da odoleva vremenu, njegovim pritiscima i zabludama.

povez: Tvrd, str: 579, format: 16 x 24

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption