Ukupna cena:

Maketa Manastir Sveta Trojica

 • Maketa Manastir Sveta Trojica
 • Maketa Manastir Sveta Trojica-1
 • Maketa Manastir Sveta Trojica
 • 15.80 EUR
  17.38 USD
  1,590.00 RSD

  Ovaj artikal je trenutno rasprodat

   

  Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
   Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
   Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
   Product name: Maketa Manastir Sveta Trojica

   Minijatura je izrađena od gipsa, ručno obrađena i ručno obojena.

   Dimenzije: 13cm x 14cm x 9cm

   Manastir Sveta Trojica je srednjovekovni manastir koji pripada Eparhiji mileševskoj Srpske pravoslavne crkve. Nalazi se u Pljevljima na severu Crne Gore, dva kilometra od centra grada. Manastirski kompleks udaljen je 61 km od Durmitora i 38 km od mosta na Tari. Manastirska crkva je posvećena Trojici, u crkvenoj literaturi obično Sveta Trojica.
   U manastiru Sveta Trojica svoju pismenost razvijao je i Patrijarh srpski Varnava, svetovno Petar Rosić. Završivši Duhovnu akademiju u Sankt Petersburgu, Patrijarh Varnava započinje inicijativu da se izgradi Hram Svetog Save u Beogradu.
   Po narodnom predanju to je zadužbina nekog srpskog vladara Nemanjića. Ali kako su oni gradili veće zadužbine tzv. lavre, to je malo verovatno. Ostaje da ga je podigao neki lokalni vlastelin. Arhitektura Svete Trojice razlikuje se od manastira u regionu. Najstariji deo trojičke crkve je veoma neobičnog plana, stilski je neodređen, mada njena osnova vidljivo podseća na Srpsko-vizantijski stil 13. veka.

   Težina 600g

   Artikal još nije ocenjen

   Nema komentara

   Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


   ×
   Caption