Ukupna cena:

Maketa Manastir Mileševa

 • Maketa Manastir Mileševa
 • Maketa Manastir Mileševa-1
 • Maketa Manastir Mileševa
 • 16.80 EUR
  18.48 USD
  1,790.00 RSD

  Ovaj artikal je trenutno rasprodat

   

  Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
   Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
   Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
   Product name: Maketa Manastir Mileševa

   Minijatura je izrađena od gipsa, ručno obrađena i ručno obojena.

   Dimenzije: 13cm x 14cm x 10cm

   Mileševu je 1219. godine podigao princ Vladislav, drugi sin kralja Stefana Nemanje. Crkva je posvećena Vaznesenju Hristovom. Živopisana je u trećoj deceniji XIII veka, pre nego što je ktitor stekao kraljevsku krunu (1234.).
   Mileševa je bila drugi po rangu, među svim srpskim manastirima, odmah posle Studenice. U njemu je 1377. godine krunisan za kralja Bosne i Srbije Stefan Tvrtko Kotromanić, dok je 1466. godine Stefan Vukčić Kosača uzeo titulu "hercega Sv. Save". Veliku popularnost u narodu manastir je stekao 1236. godine, kada je ovamo preneto telo Svetog Save iz Trnova.
   Mileševa je mauzolej Svetog Save, galerija srpskog srednjevekovnog slikarstva i kolevka štamparstva. Najveće blago Mileševe predstavljaju delimično očuvane freske, koje se ocenjuju kao vrh vizantijskog slikarstva XIII veka. Najčuvenija je Anđeo iz Mileševa, kojim se zapravo Evropa i putem satelita predstavila Americi sredinom XX veka.

   Težina 600g

   Artikal još nije ocenjen

   Nema komentara

   Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


   ×
   Caption