Ukupna cena:

Maketa Manastir Blagoveštenje

 • Maketa Manastir Blagoveštenje
 • Maketa Manastir Blagoveštenje-1
 • Maketa Manastir Blagoveštenje
 • 15.80 EUR
  17.38 USD
  1,590.00 RSD

  Ovaj artikal je trenutno rasprodat

   

  Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
   Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
   Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
   Product name: Maketa Manastir Blagoveštenje

   Minijatura je izrađena od gipsa, ručno obrađena i ručno obojena.

   Dimenzije: 13cm x 14cm x 9cm

   Manastir Blagoveštenje se nalazi u podnožju planine Rudnik, kraj reke Srebrnice. Izgrađen je oko 1400–te godine, a u XVIII veku tu je postojala i monaška škola. Stara crkva potiče iz XIV veka i posvećena je Blagovestima Presvete Bogorodice. To je skromna jednobroda građevina, sa niskom polukružnom apsidom na istočnoj strani. Zidana je od krečnjaka sa jednostavnom fasadom bez dekorativnih elemenata. Priprata je većih dimenzija, a zvonik kvadratne osnove, veoma je masivan. Zidno slikarstvo je visokog umetničkog kvaliteta, a delimično su očuvana dva sloja živopisa, iz XIV i XVII veka. Na istočnom zidu priprate očuvana je monumentalna kompozicija "Strašnog suda". Ikonostas je iz XIX veka i sastavljen je od ikona različitih vremenskih epoha, sa karakterističnim duboreznim krstom iz XVI veka, na kome je naslikano raspeće Hristovo sa Bogorodicom i apostolom Jovanom.

   Težina 600g

   Artikal još nije ocenjen

   Nema komentara

   Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


   ×
   Caption