Ukupna cena:

Jugoslav Petrušić, Vladan Divović - Dva rođaka (knjiga)

 • Jugoslav Petrušić, Vladan Divović - Dva rođaka (knjiga)
 • Jugoslav Petrušić, Vladan Divović - Dva rođaka (knjiga)
 • 10.00 EUR
  11.00 USD
  1,000.00 RSD

   

  Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
  Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
  Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
  Product name: Jugoslav Petrušić, Vladan Divović - Dva rođaka (knjiga)

  252 strane, A4 format, broširano, crno-bela štampa, ćirilica

  Okupacija Srbije i SPC od strane tzv. Grkovlaha

  Moje poreklo je "CINCARSKO" i po Ocu i po Majci.

  Grčka istoriografija se dugo trudila da Cincare, ili Vlahe, prikaže kao deo svoga etničkog i kulturnog korpusa, pa ih je predstavljala kao vlahofonske Grke, tj. kao Jeline koji govore vlaški. Od početka osamdesetih godina prošlog veka svedoci smo političkog trenda traženja balkanskog identiteta uz pomoću istorije kod savremenih albanologa. Njihove vedete (Ali Hadri i Zef Mirdita, pre svih) imale su zadatak da nađu čvršće uporište hipotezi da su Albanci poreklom Iliri, čime bi svom narodu namakli politički važan status starosedelaca Balkana. Kako bi bili što ubedljiviji u svojoj nameri, nastojali su da prikažu etnogenu srodnost Albanaca sa jedinim živim paleobalkanskim narodom, Vlasima, tj. Cincarima.

  Artikal još nije ocenjen

  Nema komentara

  Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


  ×
  Caption