Ukupna cena:

Jugoslav Petrušić, Vladan Divović - Četvrti metak: 1903 Majski prevrat (knjiga)

 • Jugoslav Petrušić, Vladan Divović - Četvrti metak: 1903 Majski prevrat (knjiga)
 • Jugoslav Petrušić, Vladan Divović - Četvrti metak: 1903 Majski prevrat (knjiga)
 • 10.00 EUR
  11.00 USD
  1,000.00 RSD

   

  Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
  Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
  Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
  Product name: Jugoslav Petrušić, Vladan Divović - Četvrti metak: 1903 Majski prevrat (knjiga)

  212 strana, A4 format, broširano, crno-bela štampa, ćirilica

  Četvrti metak, majski prevrat

  Knjiga Jugoslava Petrušića predstavlja hronologiju organizovanih zločina protiv Srbije, odnosno ono što tzv. Grkovlasi govore sve vreme u zadnjih 200 god, a to je da su Srbi krivi za sve, odnosno da su oni jedno "krdo".
  Oni tvrde da su tzv. Grkovlasi jedan od najvažnijih kulturnih elemenata Balkanskog poluostrva.
  Ne ulazeći u procenu ovog suda već zbog njihove uloge u odrastanju moga naroda došao sam do zaključka da su umešani apsulutno u sve afere protiv Srpskog naroda i da je sve rađeno na štetu Srba koji su ih primili da žive kao ravnopravni građani Srbije.
  UZROK!!!!!
  “Grkovlasi” tvrde da vrede kao čist narod. Njihovo odelo je uvek čisto i nikad poderano. Kad idu, idu dostojanstveno, svečano obučeni, pognute glave, sa brojanicama i ćute, a kad progovore, to ide tiho i polako, kako liči jednoj staroj i savršenoj rasi." Dragutin Ilić je u romanu Hadži–Đera napisao da "bez velike potrebe i nevolje nisu se uopšte mešali sa Srbima" i uvažavali su ih samo "kao dobru mušteriju, ali nikako i kao ravne grčko-cincarskoj naciji", a Stevan Sremac u Kir Gerasu da su se Cincari "od vajkada oni u svemu delili od meštana Srba i hteli da budu nad Srbima kao zejtin nad vodom"

  Artikal još nije ocenjen

  Nema komentara

  Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


  ×
  Caption