Ukupna cena:

Slobodan Trkulja & Balkanopolis - Live in Belgrade (DVD)

  • Slobodan Trkulja & Balkanopolis - Live in Belgrade (DVD)
9.99 EUR
10.99 USD
999.00 RSD

Ovaj artikal je trenutno rasprodat

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: Slobodan Trkulja & Balkanopolis - Live in Belgrade (DVD)

Snimak koncerta održanog u Sava centru, koji je grupa Balkanopolis uradila u saradnji sa orkestrom Metropole orchestra iz Holandije.
Slobodan Trkulja je srpski multi-instrumentalista, kompozitor i pevač tradicionalnog i vizantijskog stila. Od svoje desete godine počeo je strastveno da se bavi tradicionalnom muzikom Balkana, stvarajući zvuk na sve i svakom instrumentu kojeg se dohvatio, od frule i gajdi do klarineta, duduka i tambure.
1997. Inspirisan muzikom Pitera Gejbrijela, oformio je revolucionarnu grupu Balkanopolis sa kojom je započet proces modernizacije tradicionalnog načina sviranja i začet novi pravac nazvan „moderna tradicija Balkana“. Slobodan je lično uveo srpske tradicionalne instrumente u pop i rok muziku, kao i simfonijsku muziku, izvodeći „modernu tradiciju“ i sa simfonijskim orkestrima.
Nakon 20 godina stvaranja muzike balkana, sa 14 instrumenata u koferu, džez magistraturom i nebrojeno mnogo osvojenih nagrada i priznanja, smela muzika Slobodana i Balkanopolisa je našla pravog saputnika u jednom od najboljih svetskih orkestara – Metropol orkestru iz Holandije. Kao jedan od najvećih pop i džez orkestara u svetu, metropol orkestar je jedinstven po sposobnosti da stilski savršeno svira i klasičnu i pop i džez muziku. Mnoge zvezde su imale čast da nastupaju sa njima - Andrea Bočeli, Pet Metini, Džo Koker, Čaka Kan, Elvis Kostelo, Selin Dion, Stiv Vai, Sara Von i dr.
Muzika koju izvode Balkanopolis i Metropol orchestra smatra se muzikom koja će osvojiti svetsku scenu, jer ruši sve granice između stilova i žanrova.

spisak pesama:

1.Ulazak u Kraljevstvo
2.Sabor
3.Lepe moje crne oči
4.Kosovka devojka
5.Odeno oro
6.Noćno putovanje
7.anđeo
8.Aleksandar
9.11 za mog oca
10.Goro moja
11.Molitva za molitvu
- molitva reči
- molitveno iskušenje
- sozercanje
12.Zlatna jabuka
13.Pitagorino oro
14.Nebo
15.Prizivanje kiše

Prosečna ocena (10) 10

03-okt-2010 06:32:29
USA
Ocena 10
This is outstanding, divine music, performance and production. A perfect synthesis of symphony, jazz and tradition. Unique, world class!

No problem with DVD regions. The disk plays on regular DVD players in the United States.

Do not listen this DVD on TV or PC speakers! If you do, you will miss the depth, the richness and the power of this performance. You must connect the sound from your DVD player through a Hi-Fi stereo of Dolby Surround system. The sound is superb. Trkulja and the Metropole Orchestra gave us a divine performance!
31-okt-2008 09:43:11
SERBIA
Ocena 10
Fenomenalno!
08-okt-2008 02:36:57
SERBIA
Ocena 10
Kupite,preslusajte,i unesite Radost u vas zivot.Jedva cete cekati novi koncert,novi album,novu Radost. A to je uskoro...

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption