Ukupna cena:

Srbi na Krfu - Sto godina od Albanske golgote (DVD)

  • Srbi na Krfu - Sto godina od Albanske golgote (DVD)
4.99 EUR
5.49 USD
499.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: Srbi na Krfu - Sto godina od Albanske golgote (DVD)

Dokumentarni film "Srbi na Krfu - sto godina od Albanske golgote" kroz hronologiju događaja beleži jedno od najvećih stradanja srpske vojske i naroda - Albansku golgotu. Film donosi nove i do sada neobjavljene fotografije koje su zabeležile savezničke armije (Francuska, Velika Britanija i Italija) tokom boravka srpske vojske u Albaniji i njene evakuacije na grčko ostrvo Krf. Snimanje je trajalo godinu dana i obavljeno je u sedam evropskih zemalja.

Kroz horonologiju događaja od trenutka velike austrougarsko-nemačko-bugarske ofanzive do odlaska na Krf, u priči autorke Slađane Zarić, vodi nas profesor Filozofskog fakulteta, istoričar dr Miloš Ković. Na autentičnim lokacijama u Srbiji, Crnoj Gori, Albaniji i Grčkoj ispričana su i prikazana sva stradanja, strahote i tragedija koje su tih dana zadesila srpsku državu. Kroz vrlo analitičnu i sistematičnu pretragu brojnih knjiga, zapisa i ratnih dnevnika savremenika, profesor Miloš Ković doneće brojne zanimljivosti i pojedinosti u vezi sa povlačenjem koje do sada nisu bile toliko poznate.

Autentična priča na autentičnim lokacijama, foto i video-materijal iz tog vremenskog perioda samo su neki od detalja koji će gledaocu dokumentarnog filma "Srbi na Krfu - sto godina od Albanske golgote" približiti vreme i događaje od pre tačno sto godina.

Novitet koji donosi dokumentarni film novinara i urednika u Informativnom programu RTS-a Slađane Zarić su i arhivski materijali savezničkih armija koji se danas čuvaju u britanskim, italijanskim i francuskim arhivima. Izveštaji generala, oficira, lekara i novinara iz Albanije i sa Krfa daju još jedan doprinos u sagledavanju tadašnjih teških okolnosti.

Dokumentarni film "Srbi na Krfu" realizuje se u koprodukciji Radio-televizije Srbije, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije i Ministarstva odbrane Republike Srbije. Istraživanje u Londonu finansirao je, posredstvom ambasade Velike Britanije u Srbiji, Odbor za obeležavanje Prvog svetskog rata Velike Britanije, a do sada uglavnom neobjavljene fotografije srpske vosjke na Krfu ustupilo je Ministarstvo kulture Republike Francuske posredstvom ambasada Francuske u Beogradu.

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption