Ukupna cena:

STRAHOTE RATA U SRBIJI - Arijus van Tinhoven

  • STRAHOTE RATA U SRBIJI - Arijus van Tinhoven
5.38 EUR
5.91 USD
640.00 RSD

Ovaj artikal je trenutno rasprodat

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: STRAHOTE RATA U SRBIJI - Arijus van Tinhoven

Knjiga Arijusa van Tinhovena Strahote rata u Srbiji objavljenja je 1915. godine, u jeku Prvog svetskog rata. U Srbiji do sada nije bila objavljena.Tinhoven, po zanimanju ratni hirurg, boravio je u Srbiji i za vreme balkanskih ratova. Odmah po početku Prvog svetskog rata vratio se na ove prostore. Zajedno sa svojim kolegama lekarima radio je u čuvenoj valjevskoj ratnoj bolnici gde je bio rukovodilac odeljenja za hirurgiju. Neposredni je svedok bitaka na Ceru i Kolubari. Znatno pre Arčibalda Rajsa ukazao je na strahote rata u Srbiji uzrokovane nehumanim postupanjem austrougarskih snaga, kao i na okrutnost koju su one pokazivale prema civilnom stanovništvu. Prvi je i predočio svetskoj javnosti da austrougarska vojska koristi i zabranjeno oružje.

povez: broš, Format: 14 x 20, Broj strana: 104

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption