Ukupna cena:

Maketa Manastir Nova Pavlica

 • Maketa Manastir Nova Pavlica
 • Maketa Manastir Nova Pavlica-1
 • Maketa Manastir Nova Pavlica
 • 15.80 EUR
  17.38 USD
  1,590.00 RSD

  Ovaj artikal je trenutno rasprodat

   

  Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
   Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
   Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
   Product name: Maketa Manastir Nova Pavlica

   Minijatura je izrađena od gipsa, ručno obrađena i ručno obojena.

   Dimenzije: 13cm x 14cm x 9cm

   Manastir Nova Pavlica se nalazi pored Ibra u Pavlici, nedaleko od manastira Stara Pavlica i ostataka tvrđave Brvenik. Pripada Eparhiji žičkoj Srpske pravoslavne crkve i predstavlja nepokretno kulturno dobro kao spomenik kulture od velikog značaja.
   Podigli su ga krajem 14. veka braća Musići (Stefan i Lazar), kao svoju zadužbinu i smatra se da su oni, nakon pogibije u Кosovskom boju, sahranjeni ispod svojih portreta u manastirskoj crkvi. Sam manastir je osnovan kao ženski i u njega se povukla i zamonašila njihova majka, supruga čelnika Muse i sestra kneza Lazara (1371—1389) Dragana, koja je u njemu i preminula kao monahinja Teodosija. Nakon Кosovskog boja, u manastiru je 1392. godine prenoćilo telo kneza Lazara, tokom njegovog prenošenja u Ravanicu.

   Težina 600g

   Artikal još nije ocenjen

   Nema komentara

   Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


   ×
   Caption