Ukupna cena:

Vojislav Ilić i Jovan Jovanović Zmaj - 20 dečjih pesama iz TV serije NEVEN + 20 pevanih dečjih pesama [set] (2x knjiga)

 • Vojislav Ilić i Jovan Jovanović Zmaj - 20 dečjih pesama iz TV serije NEVEN + 20 pevanih dečjih pesama [set] (2x knjiga)
 • Vojislav Ilić i Jovan Jovanović Zmaj - 20 dečjih pesama iz TV serije NEVEN + 20 pevanih dečjih pesama [set] (2x knjiga)
 • 7.70 EUR
  8.47 USD
  770.00 RSD

   

  Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
  Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
  Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
  Product name: Vojislav Ilić i Jovan Jovanović Zmaj - 20 dečjih pesama iz TV serije NEVEN + 20 pevanih dečjih pesama [set] (2x knjiga)

  Vojislav Simić
  Format: 20.5x27.0 cm
  Broj strana: 64
  Pismo: ćirilica
  Povez: broširan
  ISBN 979-0-9014233-0-5

  Izdavač: RTS

  U svojoj dugoj kompozitorskoj karijeri Vojislav Bubiša Simić, dugogodišnji dirigent Džez orkestra RTB/RTS, napisao je veliki broj dela primenjene muzike: za pozorište, za film, za televiziju... ali je sa najvećim uživanjem radio scensku muziku za TV seriju „Neven", koju je režirao Timoti Džon Bajford, Enlez koji je, zajedno sa Milom Stanojević, našoj deci vratio čika Jovu Zmaja koga smo skoro zaboravili. Odevajući Zmajeve stihove u muzičko ruho i on je na svoj način doprineo ovom povratku. Notni zapisi tih kompozicija sada su pred nama, pred našim instrumentima, klavirima i gitarama, pred nađom muzičkom pismenošću. Pa ko ume, i ko voli, nek izvoli.

  + poklon knjiga
  20 PEVANIH DEČJIH PESAMA
  Jovan Jovanović Zmaj

  Format: 15x21 cm
  Broj strana: 40
  Pismo: ćirilica
  Povez: broširan
  ISBN 978-86-6195-136-7

  Svojevrsna antologija pevanih pesama Jovana Jovanovića Zmaja sastavljena od izvornih verzija, objavljenih za njegova života, onako kako su napisane. Među odabranim pesmama su pretežno one iz repertoara Dečjeg hora RTS i „Kolibri", kao i iz tv serije „Neven", i to one koje se značajno razlikuju (po broju stihova ili nečem drugom) od interpretirane verzije. Tako, na primer, „Kupanje" ima osam strofa, a pevaju se samo prve dve. Takođe, mnoge pesme se razlikuju i po naslovu: „Sadi drvo"/„Gde god nađeš zgodna mesta", „Duga"/„Pala kiša, stala kiša" „Kupanje"/„Ala je to divota", „Žaba čita novine"/„Sedi žaba sama", „Pčelin dar"/„Šta imamo od pčela", „Dule du"/„Na ledu".

  Artikal još nije ocenjen

  Nema komentara

  Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


  ×
  Caption