Ukupna cena:

MILUTIN SVETI KRALJ - Vlada Stanković

  • MILUTIN SVETI KRALJ - Vlada Stanković
8.39 EUR
9.23 USD
990.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: MILUTIN SVETI KRALJ - Vlada Stanković

Kralj Milutin je svojom dugotrajnom vladavinom (1282–1321), mudrom politikom, čvrstim opredeljenjem za pravoslavnu veru, neprevaziđenim zadužbinarstvom i stvaranjem novog središta srpske države i srpskog naroda na prostorima od Kosova i Metohije do Skopske i Vranjske kotline, korenito promenio tok srpske istorije.

Detaljnom analizom svih raspoloživih izvora, srpskih, vizantijskih, bugarskih, latinskih, knjiga „Milutin – Sveti kralj“ otkriva do sada nepoznate aspekte državničke politike srpskog kralja.

Posebna pažnja je posvećena njegovom svetiteljstvu, snažnom kultu i moštima Svetog kralja, koje od srednjovekovnih vremena do danas čudotvore i isceljuju,
zauzimajući posebno mesto među pravoslavnima na čitavom Balkanu.

Njegove mošti, koje su pohranjene u crkvi Svete Nedelje u Sofiji, svečano se presvlače svakog 29. oktobra, u predvečerje praznika Svetog kralja.

Povodom velikog jubileja, sedam vekova od smrti kralja Milutina, knjiga profesora Vlade Stankovića „Milutin – Sveti kralj“ donosi iscrpan i inspirativan pogled na život, dela i vreme jednog od najznačajnijih vladara srpske istorije.

format: 145x205
strana: 288
povez: broš
pismo: ćirilica

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption